Трети национален конгрес по физически науки ще се състои в София

  • 29 септември 2016 09:44

  • 2254
  • 0
Трети национален конгрес по физически науки ще се състои в София
© Булфото Архив

Третият национален конгрес по физически науки започва днес в София. Той ще продължи до 2 октомври, съобщи акад. Александър Петров - председател на Организационния комитет.

Организатори на конгреса са Съюзът на физиците в България, Българската академия на науките, Софийският университет "Св. Климент Охридски", Министерството на образованието и науката, и Съюзът на учените в България. Форумът се организира с партньорството на Националното издателство "Аз Буки", съобщава БТА.

Конгресът цели да направи актуален преглед на научните изследвания в областта на физическите науки на българските физици, работещи у нас и по света, а също и на иновациите в индустрията, произтичащи от научните резултати по физика.

Във форума ще участват учени и преподаватели, както и представители на индустрията и на държавната администрация. Те ще обсъждат проблеми, свързани с финансирането на българската наука, с приноса на физическите науки в иновационния процес и с тяхното популяризиране в страната. Според организаторите конгресът ще бъде мащабна научна конференция по физика, на която в 13 секции, представляващи отделни симпозиуми, ще бъдат докладвани и обобщени резултатите от научните изследвания по физика у нас.

Ще бъдат представени и изследвания с участие на български учени, работещи в чужбина и на чужди учени, както и на студенти и докторанти, получили сериозни научни резултати.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини