Apple представи новия iPhone 7 и второ поколение ''умни'' часовници

  • 08 септември 2016 08:03

  • 33321
  • 0
Apple представи новия iPhone 7 и второ поколение ''умни'' часовници
© Getty Images

Американският технологичен гигант Apple представи две нови версии на смартфона си - iPhone 7 и iPhone 7 Plus, които вече няма да имат жак за слушалки, предаде Франс прес.

Двата смартфона са по-устойчиви от предишните модели, включително на вода и прах, отчасти чрез отказа от жак, който прави ползването на безжични слушалки задължително.

iPhone 7 Plus е с малко по-голям екран от iPhone 7 - 5,5 инча спрямо 4,7 инча и с повече оперативна памет.

Apple представи също второто поколение на "умните" си часовници Apple Watch. Те включват датчик за сателитна навигационна система GPS за следене на изминатия маршрут и са достатъчно водоустойчиви, за да може да се плува с тях. Освен това новото поколение часовници са с по-мощен процесор и два пъти по-ярък дисплей. Шефът на компанията Тим Кук отбеляза, че Apple Watch е втората най-продавана марка ръчни часовници в света, отстъпвайки само на Rolex, предаде ТАСС.

Apple представи и редица приложения, които ще са достъпни на новата операционна система за часовници WatchOS 3, която излиза официално след няколко дни.

Най-неочаквано бе съобщението, че популярната мобилна игра Pokemon Go ще се появи и на Apple Watch и ще е достъпна още наесен.

Последвайте канала на

БТА
33321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини