Space X отново приземи успешно ракета на плаваща платформа (видео)

  • 15 август 2016 13:07

  • 2569
  • 4
Space X отново приземи успешно ракета на плаваща платформа (видео)
© GettyImages

Space X записа четвърто успешно приземяване на ракета върху плаваща платформа. Компанията направи това тази нощ след като изведе комуникационен сателит в орбита, пише dnevnik.bg.

Бавно, но сигурно, компанията усъвършенства ракетите и методиката си, като записва все повече успешни кацания преди голямото изпитание. Тази есен тя за пръв път ще използва повторно ракета, която вече е летяла и се е приземила успешно на предишна мисия. Това е и основната цел на Space X - да използва едни и същи ракети многократно.

Освен това успешното поредно приземяване на Falcon 9 е важно и за другата цел на компанията. Тя иска да може да изстрелва и приземява успешно по една ракета на всеки две седмици. При това иска тази цел да е изпълнена до края на тази година. Така в новина ще се превърне не поредното успешно приземяване на ракета, а някое неуспешно.

Вероятност за това винаги ще има, но постепенно процентът на успешни кацания се увеличава и най-важното - запазва се сравнително постоянен. Именно това искаше основателят на компанията Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, за да приеме, че компанията е на прав път.

Последвайте канала на

Novini.bg
2569 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2016.08.24 | 12:39

2
Цървули!!!Поредна Американска победа на високотехнологичният фронт!!!Малка частна фирма,разполага с технология,която Русия няма да има и след 50 години!!!Технологичното изоставане на Русия е необратимо!!!Ура другари!!!
Бръм Усран от Курник

2017.05.21 | 11:05

4
Ах ,пак тая муха -говнярка !Не е необходимо ,изстреляна ракета ,да се връща !Нека си остане във Вашингтон !Барабар с ядрената глава !Не твоята бе Бръмчо ,твоята е муха без глава !

2017.05.21 | 11:04

3
от 2011 НАСА няма изстреляна пилотирана ракета това е най големия провал на агенцията от създаването и според директора и .Сената одобри НАСА да купува ракетни двигатели за ракетите си от руснаците до 2022 година .
Крум Усаински-Крупник

2016.08.19 | 13:05

1
Вервайте си тъпаци!!!Американците се връщат на Луната и отиват на Марс,а руснаците ще возят зарзават до МКС!!!

Добави коментар

Водещи новини