Социалните мрежи, които са по-големи от най-големите държави в света

  • 20 юни 2016 14:45

  • 1684
  • 0
Социалните мрежи, които са по-големи от най-големите държави в света
© GettyImages

Ако Facebook беше държава, щеше да е по-голяма от Китай по население. Броят на всички хора с профили в социалната мрежа се равнява на една седма от населението на света или на около 1,65 милиарда души, показват данните на онлайн платформата за статистически изследвания Statista. За сравнение живеещите в Китай са около 1,37 милиарда души, пише money.bg.

Технически WhatsApp не е точно социална мрежа. Интернет компанията обаче е най-голямата на пазара на мобилни приложения за съобщения. Месечният брой на активните потребители, ползващи софтуера, е нараснал рекордно от 700 милиона през януари 2015 г., до 1 милиард днес. Това означава, че WhatsApp се равнява на държава от ранга на Индия, която има население от около 1,25 милиарда души.

Платформата за споделяне на снимки и видео Instagram има около 400 милиона активни потребители и по този начин надминава населението на Щатите, което е около 319 милиона души.

Социалната мрежа Twitter и платформата Google пък се нареждат непосредствено след това. Първата има 305 милиона активни профила, а втората – малко над 300 милиона.

Професионалната социална мрежа LinkedIn остава доста след Twitter и Google, като броят на нейните активни потребители е близо 100 милиона. Така компанията се нарежда след Мексико и Филипините.

След нея пък е софтуерът да изпращане на снимки и видео Snapchat също с около 100 хиляди активни регистрации.

Последвайте канала на

Novini.bg
1684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини