Проклятието да се казваш Дженифър Null

  • 29 март 2016 15:42

  • 2277
  • 0
Проклятието да се казваш Дженифър Null
©

В компютърния век не може да се наречеш както си пожелаеш. За проблемите на жена, на име Дженифър Нъл (Jennifer Null), разказва BBC.

Тази обикновена жена от Вирджиния се оказва, че има недопустима фамилия - Null, пише nauka.offnews.bg.

Дженифър среща проблеми на всяка крачка в интернет.

Оказало се, че покупката на самолетен билет онлайн не е проста задача, след попълване на формата тя получава съобщение за грешка във всички сайтове (полето "Фамилия" не попълнено, опитайте пак). Момичето се обажда на авиокомпанията по телефона, за да си поръча билет. "Попитаха ме защо се обаждам и когато се опитах да обясня ситуацията, те ми отговориха, че не може да бъде," - споделя тя.

За всеки програмист е пределно ясно защо името Null може да доведе до проблеми с базата данни. Причината за това е, че значението "Null" влиза в полето на базата данни като индикатор за липса на данни. Проблемът да се въведе стринг "Null" като реално име е рядък и не толкова прост.

Дженифър Нъл е работеща майка, живее в южната част на щата Вирджиния и нейните проблеми не свършват с купуването на билети. Например, не може да въведе личните си данни в сайта на данъчните служби. Когато тя и съпругът й се преместили в друг град, са имали трудности с регистрацията си за комунални услуги.

За всичко Дженифър трябва да се обажда по телефона или да отива лично. "Имам чувството, че все още трябва да правим нещата по старомодния начин", казва тя. "От една страна, това е неприятно, ако се случи в неподходящ момент. Но най-често това е просто забавна история, която с удоволствие разказвам на хората", добавя тя. "Ние се шегуваме с това".

Последвайте канала на

Novini.bg
2277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини