Невероятният живот на Лари Пейдж

  • 21 март 2016 16:47

  • 2066
  • 0
Невероятният живот на Лари Пейдж
©

Глория и Карл Пейдж се сдобиват с втория си син Лоранс Пейдж на 26 март 1973 година. И двамата са компютърни специалисти, завършили Университета в Мичиган, така че малкият Лари израства в среда на изобилие от компютри.

Двамата родители записват сина си в училище Montessori, известно с програми, развиващи независимостта и креативността на учениците си. Безспорно това оказва въздействие върху Лари Пейдж, който към днешна дата, като съосновател на Google и изпълнителен директор на Alphabet, е един от най-влиятелните хора в света. Интересен е фактът, че и другият съосновател на Google – Сергей Брин, също е учил в училище Montessori, като там е завършил и Джеф Безос, основател и изпълнителен директор на Amazon.

На 12-годишна възраст Пейдж прочита биографията на брилянтния изобретател Никола Тесла, починал в дългове и нищета. Това го вдъхновява да си постави за цел не само да създаде технология, която да промени света, но и да се сдобие с бизнес умения, чрез които да я разпространи. „Установих, че да изобретяваш разни неща не е достатъчно. Наистина трябва да можеш да ги разпространяваш по света, за да могат хората да ги ползват“, коментира Пейдж. Освен да се занимава с електроника, Пейдж също така свири на саксофон в ранните си детски години.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини