Устройство намира дрогирани по пръстови отпечатъци

  • 12 ноември 2011 20:05

  • 3349
  • 1
Устройство намира дрогирани по пръстови отпечатъци
©

Intelligent Fingerprinting, която работи съвместно с британския университет UEA (University of East Anglia), представи прототип на устройство, което може да отчете наличието на наркотици в кръвта на човека през потта върху пръста му, съобщава kaldata.com

Устройството използва патрони за еднократна употреба, а за отчитане на пробите не се изисква специално познание или оборудване, като използваните съставки не застрашават здравето на човека. Освен това, за самия резултат се отчита чисто визуално и по тази причина се смята, че технологията не може да бъде измамена по никакъв начин. Целият процес отнема само няколко минути.

Евентуално приложение, новото устройство би намерило при охраната и дейности свързани със съдебната медицина и държавната отбрана. Дейвид Ръсел, технически директор на Intelligent Fingerprinting, сподели, че след като технологията бъде тествана и за работа и с други химически агенти, устройството ще може да бъде използвано и за отчитане на натрупвания на други вещества в организма на човека.

В настоящата си версия, то ще започне масово производство следващата година, когато специализиран екип ще започне работа с клиенти за разработването на нови алтернативни приложения.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.22 | 19:56

1
Е, Зайцев, това на снимката не е пръстов отпечатък а самият пръст. Трябва да си кръгъл идиот за да смяташ едното за другото. Те просто си съответстват, както ти и празния поглед който виждаш сутрин в огледалото.

Добави коментар

Водещи новини