Сайтът на Приходната агенция най - добър

  • 11 ноември 2011 12:50

  • 1181
  • 0
Сайтът на Приходната агенция най - добър
©

Интернет страницата на Приходната агенция спечели наградата на публиката в конкурса „Сайт на годината” в категорията „Публична администрация и неправителствени организации”. От началото на годината до сега сайтът на Националната агенция за приходите (НАП) е посетен общо над 8 милиона пъти.

За този период от услугите на агенцията чрез интернет страницата са се поинтересували 1.5 милиона уникални посетители. Средно на ден сайтът на НАП се зарежда по 25 000 пъти, а в пиковите моменти - по време на данъчно-осигурителната кампания, уникалните посещения достигат 30 000.

Според статистиката на агенцията, най-голям интерес клиентите на НАП проявяват към рубриката „Електронни услуги”. Средногодишно в НАП по електронен път постъпват над 40 милиона декларации, което спестява на фирмите и гражданите поне 330 млн. лв. от висене по опашки и път. Най-голям интерес от фирмите има към услугата за подаване на месечните справки декларации по интернет. Данните на НАП сочат, че ДДС документи по електронен път изпращат над 80% от регистрираните по ДДС търговци.

Сериозен е и интересът при подаване на осигурителните декларации образец 1, 3 и 6, като средномесечно по електронен път в агенцията идват по над 3 милиона такива документи. По над 200 хиляди са на месец и уведомленията за сключване или прекратяване на трудови договори, подадени чрез интернет НАП предоставя на своите клиенти над 25 услуги за подаване на документи и плащане на данъци и осигурителни вноски чрез Интернет.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини