В Япония продават обувки с GPS

  • 23 ноември 2015 13:25

  • 1418
  • 0
В Япония продават обувки с GPS
©

В Япония започна продажбата на обувки със система за глобално позициониране GPS. Новият артикул се предлага от компания в Киото, която смята, че стоката е подходяща за възрастни хора с нарушена памет, за деца и за всеки, който може да се изгуби в суматохата на големия град, пише money.bg.

Неголямото устройство се монтира в токчето на обувката и си взаимодейства със системата за GPS. Това позволява в режим на реално време на екрана на смартфон или на компютър да се получава информация за местонахождението на собственика на обувките, пише ТАСС.

След регистрация на специален интернет сайт и получаване на парола движението на човека може да следят не само неговите роднини, но и познати, социални и медицински работници.

Досега в Япония бяха разпространени медальони с GPS, но често възрастните хора си ги забравяли вкъщи и в крайна сметка се губeли. По същата причина не винаги ефективен се оказвал и методът да се следи местоположението на човека с помощта на мобилен телефон. Според авторите на новия метод следенето на движението обувките с GPS ще бъде доста по-надеждно.

Последвайте канала на

Novini.bg
1418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини