Международната космическа станция с проблеми в захранването

  • 18 ноември 2015 06:40

  • 2027
  • 0
Международната космическа станция с проблеми в захранването
© Getty Images

НАСА обяви, че Международната космическа станция е претърпяла малка електрическа повреда, която е намалила броя на енергийните канали достъпни за астронавтите на борда, пише "Монитор".

Повредата не поставя астронавтите в риск, но намалява наличните канали за мощност от 8 на 7. Повредата е причинена от късо съединение в оборудването на структурата на станцията, според АП. Късото съединение е повредило превключващо устройство на един от каналите за мощност, което го прави неизползваем. След инцидента, астронавтите са превключили системите, разчитащи на засегнатия канал за мощност към един от останалите седем.

За съжаление, не са налични подходящи резервни части на борда на космическата станция за да се извърши ремонт в момента. Вместо това, НАСА планира да изпрати резервни части на борда на SpaceX, което изстрелване е насрочено за началото на следващата година. Друг модул, Orbital ATK с цел да обнови припасите на МКС ще бъде изстрелян след две седмици, но вече е твърде късно да добавят частите към неговия полезен товар. Подобен инцидент имаше през 2014 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
2027 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини