Виртуална реалност ви праща в космоса

  • 05 ноември 2015 11:09

  • 2555
  • 0
Виртуална реалност ви праща в космоса
©

Създадена от базираното в Мелбърн студио Opaque Media Group (OMG), с помощта на НАСА, Earthlight виртуална реалност ви предлага разходка в космоса докато седите на канапето си вкъщи, пише "Монитор".

"От 7 милиарда души, които в момента са живи и от милиардите хора преди нас, само 536 души са били в космоса," казва Норман Уанг, водещ проекта Earthlight. "Искаме хората да могат да изпитат какво е да бъдете астронавт и какво е да бъдете в космоса."

Поставяйки Earthlight HTC Vive VR устройство, със сигурност ще преживеете най-близкото усещане до микрогравитация и ще искате да се върнете възможно най-скоро.

По време на десет минутната сесия, контролери проследяват движенията ви, така че ръцете ви се появяват във виртуалния свят, малко е смущаващо да видите ръцете си как махат обвити в белите ръкавици на скафандъра. Бутон на контролера ви дава възможност да излезете върху Международната космическа станция (МКС).

Отнема ви само миг за да свикнете с ограниченото периферно зрение, силно ограничено от обемистата каска, която замъглява зрението ви във виртуалната реалност. Тази пречка наистина съществува, тъй като скафандрите не позволяват на астронавтите да гледат нагоре или наоколо. Предвижвайки се по външната страна на космическия кораб, ще чувствате мудността на движенията в безтегловност и вниманието, с което астронавтите трябва да правят всеки жест.

Студиото е говорило с НАСА относно използването на програмата за своите астронавти, добавя Уанг.

Целта е да се направи разширен пакет Earthlight на разположение на обществеността в началото на 2016 г. за HTC Vive, Oculus Rift и PlayStation VR. "Никога не съм срещал човек, който не иска да отиде в космоса", каза Уанг.

Последвайте канала на

Novini.bg
2555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини