Умна каска ни показва света през очите на животните

  • 02 ноември 2015 14:18

  • 2182
  • 0
Умна каска ни показва света през очите на животните
©

Арт инсталация, разположена в гора във Великобритания, дава възможност на природолюбителите да видят света през очите на различни видове животни, обитаващи местността, пише "Новинар".

Футуристичният проект, наречен „През очите на животно“, е дело на базирано в Лондон дизайнерско студио и съчетава истинската природа с виртуална реалност. Посетителите трябва да носят на главата си черен високотехнологичен шлем, който по време на разходката в гората ги среща с различни животни и им показва как изглежда околността през техните очи.

Любопитните могат да надникнат в света не само на едрите животни, но и на насекомите, като звукови ефекти и вибрации засилват усещанията. Така например може да се придобие представа какво е да си насекомо, а край теб да лети пеперуда или да диша по-голямо животно.

Според хора, които вече са опитали инсталацията, усещането е забележително реалистично, а човек се чувства сякаш се намира напълно друг свят.

За момента инсталацията е била демонстрирана само по време на технологични панаири, а авторите й търсят спонсори, за да я превърнат в постоянно събитие.

Последвайте канала на

Novini.bg
2182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини