Facebook ще ограничава скоростта на интернета на служителите си

  • 28 октомври 2015 18:35

  • 1516
  • 0
Facebook ще ограничава скоростта на интернета на служителите си
© Getty Images

Всеки вторник всички служители на Facebook ще използват много бавен интернет. Това е част от новата инициатива на компанията, наречена 2G Tuesdays, пише dnevnik.bg, позовавайки се на онлайн изданието BusinessInsider.

Целта на инициативата е да покаже на служителите на компанията какво е усещането да използваш много бавен интернет, какъвто преобладава в развиващите се пазари като Индия. "Бях доста изненадан. Определено постави на сериозно изпитание търпението ми. Имах усещането, че части от продукта просто са счупени", коментира директорът на инженерите Том Алисън.

Добрата новина за служителите на социалната мрежа е, че ограничението на скоростта ще е само за час на ден и те ще могат да избират кога да започва той и ще е валиден само за мобилното приложение на Facebook. "Служителите ще могат да видят къде продуктът ни се нуждае от подобрения, ще видят и къде сме постигнали напредък", аргументира се Алисън.

Той се надява, че много служители на компанията ще използват ограничения интернет. Това ще им позволи да придобият много по-добра представа какво е потребителското изживяване с мобилното приложение, когато се използва с бавна интернет връзка. Алисън се шегува, че е нарочно е избран вторник, защото понеделниците не са особено подходящи за подобни инициативи.

Последвайте канала на

Novini.bg
1516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини