Пелерина реагира на погледи (видео)

  • 28 септември 2015 09:18

  • 3383
  • 0
Пелерина реагира на погледи (видео)
©

Скоро няма да правим разлика между това какво е облекло и какво е технология. Точно както няма да знаем кой е човек и кой е робот. Един нов моден аксесоар ще ви накара да реагирате по странен начин, пише в. "Монитор".

Тази пелерина с уникален дизайн е оборудвана със скрита камера, с която може да определи възрастта и пола на този който я погледне и да му отговори. Изглежда малко страховито когато видите как перцата и се движат, сякаш нещо ги мести.

Интерактивната пелерина е проектирана от Беназ Фарахи. Тя нарича своето творение Ласката на погледа. Фарахи е използвала 3D принтер за създаване на пелерината, който позволява използването на композитни материали с различна гъвкавост и плътност, комбинирани по няколко начина според различните им свойства.

Създателите твърдят, че пелерината реагира на поглед. Не е ясно дали реагира по-силно спрямо погледите на тези от възрастовата група или пол на този, който я носи. Ако се научите правилно да разбирате сигналите на пелерината, вече няма да трябва да разменяте трудните за тълкуване погледи.

Caress of the Gaze from Pier 9 on Vimeo.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини