Apple представи новия iPhone 6S (видео)

  • 10 септември 2015 07:04

  • 5160
  • 2
Apple представи новия iPhone 6S (видео)
© Getty Images

На специално събитие в Сан Франциско Apple представи iPhone 6S – подобрена версия на водещия смартфон на компанията. Сред новите екстри е екранът, който различава силата на натиск – функционалност, която Apple назовава 3D Touch. Дизайнът на iPhone 6S е същият като на iPhone 6, както и големината на екрана – 4,7 инча, но е добавен нов цвят на корпуса – розово злато. Това обяснява спекулациите и слуховете в последните седмици, че Apple ще представи „розов” телефон.

Корпусът също е от нов материал – алуминиева сплав, която Apple нарече „наша, персонализирана”. Екранът пък е покрит с нов вид стъкло – Ion-X, същото като при Apple Watch Sport. Все новости, които според наблюдатели в сектора ще направят телефона по-труден за огъване.

3D Touch позволява да комуникирате с телефона по два нови начина. Apple ги нарича "peek" и "pop." Peek е като десен бутон на мишката и извежда контекстно меню с опции. Например при натискане на Camera app, ще се появи меню, което ви дава възможност да избирате режим „селфи” или примерно „панорама”.

@GettyImages

Pop позволява да се разгледа превю на снимка или видео, без да се отваря приложение на цял екран.

iPhone 6S е с новия 64-битов процесор A9. Както винаги, Apple не дава много информация за него, но бе съобщено, че е със 70% по-бърз спрямо A8.

Задната камера на новия смартфон е 12-мегапикселова и с подобрен автофокус. Apple подобрява чувствителността на камерата за първи път от iPhone 4S насам (2011 г.). Компанията заяви, че е намерила начин да увеличи пикселите, без да нарастне „шумът” в изображенията, и затова чак сега прави тази промяна.

@GettyImages

Камерата може да снима 4K видео. Камерата на предния панел е 5-мегапикселова и има елегантно решение за „светкавица”. Просто екранът започва да свети много силно – до три пъти по-ярко от обичайното.

Apple представи и новата функция live photos – успоредно с всяка снимка, която правите, се записва и кратко клипче.

Според компанията Wi-Fi връзката с новия телефон трябва да е два пъти по-бърза, а LTE (в България все още няма такава мрежа) е подобрен с добавянето на повече честоти – до 23.

Началната цена на iPhone 6S в САЩ е 199 долара с двегодишен договор и 16GB памет. Ще се появи на пазара на 25 септември.

iPhone 6S Plus е с 5,5-инчов Retina дисплей. Цената му в САЩ започва от 299 долара при двегодишен договор и 16GB памет.

Поръчки за двата модела ще се приемат от 12 септември, събота.

Последвайте канала на

Novini.bg
5160 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
компирЪ

2015.09.14 | 18:20

2
шЪ купа на женатЪ еин розово злато Iphone 6s, че стария iphone 6 виечи и умръзна

2015.09.10 | 14:33

1
Пак ги удариха в земята, нямат стигане тези!

Добави коментар

Водещи новини