Невероятният живот на съоснователя на Google Сергей Брин

  • 14 август 2015 17:51

  • 3467
  • 2
Невероятният живот на съоснователя на Google Сергей Брин
© Getty Images/Guliver

Преди близо 20 г. основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин пускат търсачката от своето общежитие с основната цел – да организират информацията в света. Историята и на двамата е доста вълнуваща, но днес ще се спрем по-специално на Сергей Брин.

След обявяването на новата компания-майка Alphabet Брин всъщност е повишен – от директор на специалните проекти в Google X в президент на новата компания. Състоянието на Сергей Брин по данни на сп. Forbes се оценява на 34.3 млрд. долара. Но не винаги всичко е било толкова розово....

Брин е роден през лятото на 1973 г., като произхожда от бедно семейство. Неговите родители са Михаел и Евгения Брин. Семейството печели визи за САЩ, когато Сергей е на шестгодишна възраст. Семейство Брин се установява в Мериленд, където е записан в училище Монтесори, насърчаващо творческата креативност и независимостта. Същото училище е посещавал и друг милиардер – основателят на Amazon Джеф Безос.

Брин се връща отново до Москва, когато е на 17-годишна възраст в пътуване, водено от баща му. Той обаче за малко да се забърка в сериозен скандал, след като хвърля камъчета по полицейска кола. Сергей Брин има бакалавърска степен по математика и компютърни науки от Университета в Мериленд, след което постъпва в Станфорд.

Повече четете тук
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.27 | 18:41

2
сега ги очакват невероятни присъди за монополизъм изглежда

2015.08.17 | 05:24

1
Нещо не е както трябва! Излиза, че около '79-'80-та година са спечелили Хамерикански визи???! По времето на най-върлият комунизъм и холодная война. К'ви 5 рубли, к'ви 5 копейки?!

Добави коментар

Водещи новини