Тази жена превърна един домейн в бизнес за 1.5 млрд. долара

  • 20 юли 2015 19:55

  • 4585
  • 2
Тази жена превърна един домейн в бизнес за 1.5 млрд. долара
©

Когато Линда Уайнман създава lynda.com през 1995 г., заедно с нейния съпруг Брус Хийвин, това било просто един страничен проект, използван основно за лична комуникация между нея и студентите й и читателите на новоизлязлата й книга.

Днес обаче сайтът, който е онлайн база данни за обучение, помагащ на хората да усъвършенстват уменията си в бизнеса, технологиите, софтуера и още много други сфери, има над четири милиона потребители и наскоро бе продаден на LinkedIn за 1.5 млрд. долара. Всичко започва с желанието на Уайнман да сподели очарованието си от уебдизайна.

През 1993 г. тя работела като аниматор на специални ефекти и преподавала в Колежа по дизайн в Пасадена, Калфорния. Тя искала да предостави на студентите си полезен източник, където да публикуват нещата си онлайн — нова идея за онова време. 

Всеки наръчник, на който попадала обаче, бил написан на прекалено технологичен език и бил суховат за четене, пише Wall Street Journal.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4585 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.03.07 | 16:30

1
и забравихме да споменем Еврейчетата, които рекламират такива сайтове, с идеята да изкарат милиарди докато шпионират идиотите, които си правят профили в тях - да смесиш полезното с приятното.

2016.03.07 | 16:30

2
Забравих ли да спомена, че Lynda Weinman е еврейка :-))

Добави коментар

Водещи новини