Компания принтира триизмерно мост в Амстердам (видео)

  • 16 юни 2015 09:57

  • 1982
  • 0
Компания принтира триизмерно мост в Амстердам (видео)
©

Компанията MX3D планира да принтира триизмерно мост над канал в Амстердам, пише "Фокус", позовавайки се на Gizmag. Според проекта работата ще се извършва от роботи, които ще принтират и поддържащите ги структури и постепенно ще се придвижват над водата.

Сред партньорите на инициативата са софтуерната компания Autodesk и строителната фирма Heijmans. С помощта на софтуера на Autodesk дизайнерът Йорис Лаарман ще създаде, както той сам казва, “богато украсен метален мост”.

От MX3D отбелязват, че това, което прави проекта осъществим са 3D-принтиращите роботи на компанията, функциониращи на практика във въздуха. Многоосевите индустриални машини са в състояние да използват метал, пластмаса, както и комбинации от материали.

Роботите ще отпечатат триизмерно моста от стомана, служейки си със специално разработени рамена, който ще нагряват метала до 1500 градуса по Целзий. Плановете са мостът да бъде изграден на мястото, където се предвижда да остане. През идващия септември се очаква откриването на посетителски център, където хората ще могат да проследят напредъка на роботите. Засега точното мястоположение на моста не е потвърдено.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1982 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини