Swatch разработва батерии за умни часовници, които да издържат по шест месеца

  • 08 май 2015 13:11

  • 1371
  • 0
Swatch разработва батерии за умни часовници, които да издържат по шест месеца
©

Компанията Swatch разработва нов тип батерии за умни часовници, които ще издържат около шест месеца с едно зареждане. Батериите ще се използват в новата серия умни часовници на компанията, които се очакват следващата година, съобщава агенция Reuters.

"Който изкара батерия за умен часовник, която не трябва да се зарежда шест месеца, ще има голямо предимство. Работим усилено по този проблем с нашата група Belenos и производителя на батерии Renata. Следващата година ще излезем на пазара с революционна батерия не само за часовници, но и за автомобили", коментира изпълнителният директор на Swatch Ник Хайек. Технологията за часовниците и автомобилите ще една и съща, просто мащабът ще е друг, пише dnevnik.bg.

Swatch е най-големият производител на часовници в света и дълго време отхвърляше потенциала на умните часовници. През последните няколко месеца обаче компанията промени позицията си и през март т.г. обяви, че подготвя свой умен часовник. Още тогава Swatch заяви амбиции да създаде устройство, което се отличава от останалите модели на пазара и да поставя акцент над функционалността.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини