Nintendo ще разработва игри за мобилни устройства

  • 18 март 2015 16:11

  • 1178
  • 0
Nintendo ще разработва игри за мобилни устройства
©

След като дълги години избягваше мобилния сегмент, Nintendo най-сетне реши да се насочи към него. Компанията обяви, че ще започне да разработва игри за мобилни устройства. За целта тя е сключила партньорство с японския мобилен гигант DeNA, която също специализира в игрите за смартфони и таблети.

Основна цел на двете компании ще бъде създаването на игри, в които главни герои да са някои от най-популярните персонажи на Nintendo. Nintendo и DeNA заявяват, че ще разработват "гейминг апликации", които са създадени специално за умни устройства, пише dnevnik.bg.

Nintendo и DeNA искат да разработят и поддържат мащабна кросплатформа. Тя трябва да обедини смартфони, таблети, компютри и устройствата на Nintendo в едно. Това ще даде повече възможности за игри, по-голяма аудитория и по-лесно прехвърляне на персонажите, купените в игрите виртуални предмети и др.

Платформата ще включва платени абонаменти. Очакванията са, че тя ще е заместник на сегашната Club Nintendo, която ще бъде закрита през септември т.г. Компаниите не казват кога ще са готови с първите съвместно разработени игри. Те имат за цел платформата да заработи през есента на тази година, което означава, че игрите трябва да се появят малко по-рано.

По време на пресконференция в Токио, президентът на Nintendo Сатору Ивата обявява още, че компанията не се е отказала и от класическите гейм конзоли, съобщава онлайн изданието The Verge. Ивата споделя, че кодовото име на конзолата е NX, като разчита на "изцяло нова концепция", като кросплатформата ще е един от основните елементи в нея. За сега обаче предпочита да не коментира повече детайли около проекта. Nintendo не смята да бърза с него, като има намерения да започне да говори за NX най-рано следващата година.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини