Оборудват космонавтите на МКС с руски скафандри от ново поколение (снимка)

  • 11 март 2015 15:16

  • 2389
  • 3
Оборудват космонавтите на МКС с руски скафандри от ново поколение (снимка)
© Getty Images/Guliver

Три руски скафандъра от ново поколение за излизане в открития космос "Орлан-МКС" ще бъдат изпратени на Международната космическа станция. Това съобщи за ТАСС Сергей Поздняков, генерален директор на Научно-производственото предприятие "Звезда", разработило и произвело новите скафандри, цитиран от БТА.

Новото е, че за първи път в света в "Орлан-МКС" е използвана система за автоматично терморегулиране. Тя позволява на космонавтите при излизане в открития космос да не се отклоняват от работата си, за да регулират ръчно температурата на системата за охлаждане. Освен това гумената обвивка е заменена с полиуретанова.

Това ще увеличи срока на експлоатация на новите скафандри. Обновен е още дисплеят на пулта за управление на скафандрите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2389 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ко стана

2015.03.16 | 12:19

3
Къде сте бе "гении" да коментирате допотопната Руска техника ?
Мечо Пух

2015.03.14 | 10:13

2
Не може да бъде, как така РУСКИ! Не са ли Американски, или, в краен случай Европейски? Още не сте се научили да не публикувате неправилни политновини, ама ще ви спрем визите за САЩ. Ама ха, ще ми пропагандирате.....
Новият

2015.03.13 | 01:41

1
В аптеките над 97% от лекарствата спасяващи живота на хората са "западно" производство, над 97% от животоспасяващата апаратура в болниците е "западно" производство....списъкът е много дълъг!!! Русия е велика държава с велик народ! Но дълго време през вековете се управлява от МЪРШИ!!! Иначе произвежда качествени стоки като танкове, БТР, ракети, Калашников..., но те не спасяват човешки животи!!!

Добави коментар

Водещи новини