Банан с GPS замества фитнес гривните

  • 21 февруари 2015 08:48

  • 1604
  • 0
Банан с GPS замества фитнес гривните
©

В края на тази седмица ще се проведе Маратонът в Токио и без съмнение немалко от участниците ще използват електронни фитнес гривни. Двама бегачи обаче ще бъдат екипирани с различно технологично решение - “умен” банан, пише The Verge, цитира Фокус.

Японският филиал на Dole - най-голямата компания за плодове и зеленчуци в света, е създала нещо, което описва, като “първото в света носимо устройство за консумация”

Оборудваният с GPS банан има LED екран, показващ изминалото време, сърдечния ритъм, както и окуражаващи съобщения, които могат да бъдат изпратени от зрителите чрез Twitter. Изобретението е свързано посредством кабел с отделно устройство, което спортистите трябва да носят. А след приключване на съзтесанието те наистина могат да изядат банана.

“Бананът се обелва и съдържанието му се изважда, в обелката се поставя LED дисплея и по-малък банан и отново се затваря, обяснява представител на компанията за Wall Street Journal.

Това, разбира се, не е единственият ПР трик на компания за плодове и зеленчуци. Фирмата Kagome, например, ще се представи на маратона с машина, която се носи на раменете и дава на маратонците домати в устата, докато тичат.

Последвайте канала на

1604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини