Отвори врати най-голямото технологично изложение в света

  • 06 януари 2015 17:35

  • 1645
  • 0
Отвори врати най-голямото технологично изложение в света
©

Днес врати отвори едно от най-големите технологични изложения в света. Традиционно то се провежда във Лас Вегас и на него могат да бъдат видени най-новите модели на почти всички компании – от мобилни телефони чак до нови модели на автомобилните концерни.

Очаква се повече от 160 хил. души да прекрачат прага на различните изложбени зали, които по площ се равняват на 35 футболни игрища, пише news7.bg.

За поредна година акцент се поставя на мобилните устройства.
Южнокорейска компания представи телефон с извит дисплей и малки размери.

В Лас Вегас бяха представени и много телевизори с извити екрани. Дебют направи и телевизор, който може да променя формата си само с натискането на един бутон.

В първия ден на изложението от японска корпорация представиха нова моделна гама телевизори с 4К разделителна способност. Според спецификациите новите матрици на екраните предоставят на обикновените потребители качество, което до скоро беше налично само в професионално оборудване. За момента форматът 4К не е особено популярен по простата причина, че няма достатъчно видеосъдържание с такова качество.

Южнокорейци налагат нов стандарт в екраните с технология, която наричат Супер ултра HD. Тя присъства в техния 88-инчов телевизор, чийто екран е изработен от нано-кристали, които подават различни цветове, в зависимост от размера им. Новата технология обещава 2 и половина пъти по-висока яркост и много по-богата цветова палитра дори от другите съществуващи модели от висок клас.

Тази година рекорден брой автомобилни концерни разполагат със свои щандове на технологичното изложение във Лас Вегас – цели 10. Основен акцент бяха моделите с горивни клетки с водород.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини