Мобилно приложение разпознава до 6000 растения

  • 04 септември 2014 14:36

  • 1672
  • 0
Мобилно приложение разпознава до 6000 растения
©

Любител ботаник е стартирал мобилно приложение, което може да идентифицира до 6000 растения и цветя, пише The Telegraph. Софтуерът обещава да изясни всякакви градински мистерии с натискането на един бутон.

Потребителите на PlantSnapp трябва просто да направят снимка на непознатото растение, използвайки мобилен телефон или таблет и да я качат в приложението. В рамките на няколко часа екип от градински експерти ще отговори, разкривайки името на растението и предоставяйки информация за грижите, от които се нуждае и разсадниците, където може да се купи.

Джорджи Уилиямс, 23-годишен аматьор ботаник и дипломант на Университета Лийдс, е достигнал до идеята за безплатното приложение по време на работата си за изложението на цветя в Челси и в разсадниците в Корнуол.

“Искаме хората да имат достъп до всяко растение, което им хареса с едно докосване на бутон и ако така се увеличи популярността на градинарството, а Великобритания се превърне в по-зелено място, това ще бъде прекрасно постижение”, казва той.

Приложението е разработено съвместно с предприемача Ангъс Ранкайн и в партньорство с тръста за опазване на природата “Бъмбълбий”. Създателите му се надяват, че след като се събере достатъчно голяма база данни, софтуерът ще разпознава растенията автоматично, без помощта на експерти, пише

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини