Китайци инвестират в създаването на плаващ град (снимки)

  • 02 юни 2014 13:47

  • 3407
  • 1
Китайци инвестират в създаването на плаващ град (снимки)
©

Британското архитектурно и дизайн студио AT Design Office разработи концепция за изкуствен плаващ остров, върху който в морето може да бъдат побрани жителите на цял квартал, пише dnevnik.bg.

Концепцията е по поръчка на китайската строителна компания СССС и предвижда островът да е съставен от шестоъгълни модули, каквито се използват при изграждането на 50-километровия мост Хонконг-Джухай-Макао. Строителството на моста започна през 2009 г. и се очаква да приключи през 2015-2016 г.

Идеята за плаващия град е въпросните модули да бъдат сглобени и да се пренасят до мястото на строителството. Според AT Design Office островът, който се предвижда да бъде четири квадратни мили, ще бъде въглеродно неутрален, тъй като ще разполага със самоподдържащи се системи за производство на храна и пречистване на отпадъците.

Островът ще има вертикални ферми и рибни стопанства, откъдето ще се изхранват жителите му, както и съоръжения за разграждане на отпадъците. Жилищните сгради, търговските площи и местата за отдих ще бъдат разположени както над, така и под водата, а система от подземни тунели ще образува мрежа от връзки между сградите и островите.

Предложението за плаващия град в момента все още се обсъжда от китайската строителна компания, според чиито представители е напълно реалистично проектът да бъде тестван в по-малки размери през 2015 г.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3407 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.05 | 14:12

1
Kитайската социална система е бъдещето на света !

Добави коментар

Водещи новини