Amazon пуска онлайн библиотека

  • 12 септември 2011 10:34

  • 1729
  • 0
Amazon пуска онлайн библиотека
©

Компанията за електронна търговия Amazon води разговори с американски издатели относно възможността за пускането на онлайн електронна библиотека, съобщава Wall Street Journal.

В статията "информирани източници" описват плановете на Amazon като услуга, подобна на тази на Netflix, при която клиентите ще заплащат годишна такса за достъп до книги в дигитален вариант. Те ще могат да свалят съдържание на своите компютри, смартфони и таблети.

Все още не е ясно докъде точно са достигнали преговорите между Amazon и издателите. Изглежда обаче, че не всички издатели подкрепят плановете, тъй като някои от тях се опасяват, че подобна услуга може да намали коричната цена на книгите и да обтегне отношенията с традиционните им партньори в разпространението.

От материала, публикуван в американското бизнес издание става ясно, че Amazon първоначално ще предлага в електронната си библиотека по-стари книги. Услугата ще бъде достъпна за най-големите потребители на Amazon, които харчат над 79 долара годишно за продукти на компанията, както и за достъп до дигиталната ѝ база от хиляди филми и телевизионни програми. Планът на компанията предвижда и свалянето на ограничен брой безплатни електронни книги всеки месец.

Информацията за бъдеща онлайн база за книги идва месеци преди дългоочакваната поява на бъдещия таблет на Amazon по-късно през годината. Няма съмнение, че онлайн гигантът би "уцелил десетката", ако успее да обяви появата на новата услуга в момента на пускането на таблета си, коментират от Digital Trends.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини