Samsung подготвя таблет с Windows 8?

  • 08 септември 2011 18:00

  • 1818
  • 0
Samsung подготвя таблет с Windows 8?
© Интернет

Организираното от американската компания Microsoft изложение "Build”, което ще се проведе през следващата седмица в Калифорния, обещава да бъде интересно.

Според разпространена днес, 8 септември, информация на всекидневника Korea Economic Daily в рамките на салона ще бъде представен поредният претендент за завладяване на пазарен дял в сегмента на все по-популярните таблети.

Става въпрос за устройство, разработено от южнокорейския гигант Samsung, което ще функционира под дългоочакваната операционна система на Microsoft Windows 8.

Към момента от Samsung не са коментирали информацията, но след корейския вестник тя се предава и от редица други медии и информационни агенции.

Според анализатори, цитирани от АФП, желанието на производителя е да намали зависимостта си от операционната система Android след закупуването на мобилното звено на Motorola от Google. Предвид факта, че собствениците на най-голямата търсачка вече разполагат със свой бизнес в областта на хардуера, е логично да се очаква, че партньорствата с други производители или рязко ще намалеят, или ще се сключват при по-неблагоприятни условия.

Засега няма разкрити други характеристики на бъдещия таблет, освен операционната му система. Източниците на Korea Economic Daily са подчертали, че това ще е първото сътрудничество на Samsung с Microsoft.

Изложението "Build” започва на 13 септември, вторник, и ще продължи до 16 септември, петък. Каквито и да са подробностите в новините от събитието, сигурно е, че най-големият проблем на Samsung всъщност не е несигурността около връзките с Google или задаващата се силна конкуренция от страна на интернет гиганта.

Основните спънки за южнокорейската фирма продължава да създава Apple. iNews припомня, че в края на миналата седмица, след иск от "Ябълката" съдебно решение в Дюселдорф сложи край на амбициите на Samsung за продажба на таблета Galaxy Tab 7.7 на най-големия европейски пазар – този в Германия. Компанията се отказа от участие в берлинското изложение за потребителска електроника IFA и на практика ревизира плановете си за инвазия в Европа за периода до края на годината.

Съдебната битка между Apple и Samsung се води от доста време и засяга патентите на различни елементи от таблетите и смартфоните на двата производителя. Конкурентните войни между фирмите междувременно продължават и в други държави по света.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини