Мобилно приложение ще лекува алкохолизъм

  • 27 март 2014 06:48

  • 1215
  • 2
Мобилно приложение ще лекува алкохолизъм
©

В САЩ разработиха специално приложение за мобилни устройства, което помага на собствениците си да се избавят от зависимостта си към алкохола, предаде ИТАР-ТАСС.

Смартфонът издавал силен сигнал за тревога в момента, в който човекът приближи близо до питейно заведение. Освен това приложението, наречено A-CHASS - регулярно напомняло за вредата от алкохола, а също така изненадвало собственика си с анкети относно моментното им състояние. Ако нещо в отговорите предизвика подозрение, програмата автоматично се свързва с лекуващия лекар.

Университети в Уисконсин, Масачузетс и Илинойс са провели в течение на една година изследване, при което са наблюдавали 349 доброволци, опитващи се да се отърват от алкохолизма. 170 използвали приложението, а 179 използвали други методи. Представителите на първата група се справили доста по-добре с борбата със зависимостта. Според ръководителя на програмата Гейл Баух все още е рано да се каже, че едно мобилно приложение може да бъде решение на проблема, но то можело удачно да се съчетае с другите методи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1215 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lyubo Angelov

2014.03.27 | 10:30

2
За руснаците не става! Те са крайна фаза, цялата нация.
Важно!

2014.03.27 | 09:31

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини