Boeing представи "самоунищожаващ се" смартфон

  • 27 февруари 2014 14:25

  • 2313
  • 1
Boeing представи "самоунищожаващ се" смартфон
©

Американският самолетостроител Боинг (Boeing) е разработил мултифункционален телефон, който е насочен главно към клиенти от сферата на отбраната и вътрешната сигурност. Телефонът се казва Боинг блек (Boeing Black), уточнява компанията в съобщение на сайта си.

Боинг, който по принцип произвежда самолети, внесе по-рано тази седмица документи в американския телекомуникационен регулатор, в които се отбелязва, че апаратът работи със системата Андроид (Android) на Гугъл (Google) и е сглобен в САЩ. Американските сектори, свързани със защитата и сигурността, имат нужда от сигурен достъп до данни, за да изпълняват мисията си, подчертава Боинг. В допълнение към криптираните обаждания, сматфонът е направен по такъв начин, че при всеки опит да бъде отворен корпусът му всички данни се изтриват и устройството спира да функционира. Телефонът, който е защитен от копиране и е с размери 5,2 на 2,7 инча (31,21 на 6,85 см), малко по-голям от айФон, използва две СИМ карти.

Заради специфичните му характеристики, свързани със сигурността, Боинг почти не разкрива подробности за безжичните мрежови оператори и производителя, с които работи. Освен това все още не е посочил цена или дата, на която устройството ще бъде широко достъпно, но компанията е започнала да го предлага на потенциални клиенти. На сайта на Боинг се посочва, че телефонът може да бъде конфигуриран така, че да се свързва с биометрични сензори или сателити. Допълнения към него могат да удължат живота на батерията му или да се използва слънчева енергия.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
система

2015.05.28 | 10:31

1
не е 31 а 13

Добави коментар

Водещи новини