Бивш колега на Асандж е унищожил целия архив на "Уикилийкс"

  • 22 август 2011 20:42

  • 1372
  • 0
Бивш колега на Асандж е унищожил целия архив на "Уикилийкс"
© Internet

Бившият колега на Джулиан Асандж по проекта „Уикилийкс" Даниел Домщайн-Берг твърди, че през есента на миналата година е унищожил 3500 документа, които били готови за публикуване на сайта.

Става въпрос за „черните списъци" на потенциалните терористи, на които е забранено да пътуват със самолет в САЩ, още 5 гигабайта данни за Bank of America и вътрешна преписка на 20 неонацистки организации, съобщава BFM.ru.

От „Уикилийкс" потвърдиха съобщението. Домщейн-Берг е уточнил, че е унищожил документите заради опасения, че Асандж ще издаде  информаторите. Ръководителят на „Уикилийкс" не може да работи с архивите толкова внимателно, колкото е необходимо, добави той.

Освен „черният списък" на терористите, в архива е имало информация и за дейността на около 20 организации с ултралява насоченост, както и тайни документи за Bank of America.

От „Уикилийкс" неведнъж са искали мъжът да върне архива, но той отказвал и е заплашвал, че ще предаде документите на враговете на „Уикилийкс", ако го обвинят в саботаж. Част от информацията, която е притежавал той е предал на трета страна, което е нанесло загуби за програмата, се казва в съобщение на „Уикилийкс".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини