Facebook следи статусите, които не публикуваме

  • 19 декември 2013 12:16

  • 2695
  • 2
Facebook следи статусите, които не публикуваме
©

Facebook знае всичко за потребителите си. Дори и нещата, които те не публикуват, но пишат в полето за нов статус например.

Компанията не крие тази практика и дори използва събраната информация за провеждане на анализи аз поведението на хората. Адам Креймър, информационен инженер на Facebook, разкрива пред онлайн изданието Slate подробности за метода на работа на системата, пише dnevnik.bg.

Социалната мрежа иска да знае защо хората прибягват до автоцензура. Тя уточнява, че не съхранява непубликуваните от потребителите публикации, а само ги анализира докато те ги въвеждат в полето. Първото подобно проучване на компанията е обхванало 5 млн. англоговорящи потребители в продължение на 17 дни през юли 2012 г. Оказало се, че 71% от потребителите са се цензурирали.

Креймър допълва, че съдържанието на публикациите не се преглежда, тъй като не е част от проучването. До сега специалистите на Facebook са идентифицирали пет вероятни причини, поради които потребителите не публикуват вече въведени статуси.

На първо място според тях е, че човекът не желае да създаде или продължи спор. Втората най-вероятна причина е притеснение на потребителя, че публикацията му може да обиди някого. Като трети вариант специалистите дават притеснение, че публикацията може да отегчи Facebook приятелите. Четвъртата причина е, че хората смятат, че съответният статус не отговаря на образа и впечатлението, което са създали. Петата вероятност за автоцензурата пък е технически проблем.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.14 | 19:22

2
доброволното подслушване
fds43

2014.03.14 | 19:22

1
da iadete papura

Добави коментар

Водещи новини