Онлайн лидерите на мнение

  • 15 август 2011 17:50

  • 890
  • 0
Онлайн лидерите на мнение
©

Лидерите на мнение в онлайн пространството са като всички други лидери на мнение - активни, осведомени, пишещи добре и дори - харизматични. Те интерпретират смисъла на информацията и ни я предоставят смляна и разбираема.

Лидерът на мнение често е такъв само по специфична тема, която може да е различна от професионалната област, в която се развива, но да е интересна за него. На пример, можете да получите подробна информация за последните тенденции в развитието на новите технологии от човек, които просто следи всички новости по света и у нас, без той да работи в тази сфера. Необходимо е само да има достъп до много повече информация по тази тема, отколкото средния потребител и , разбира се, необходимия опит и познания, за да разбере информацията.

Лидерите на мнение оказват по-голямо влияние върху мненията, действията и поведението на хората, от колкото медиите. Това е така, защото ние им имаме повече доверие - смятаме ги за надеждни и, може би, най-важното - безкористни. Не се чувстваме подмамени да мислим по определен начин за нещо или някой, а приемаме информацията така, както ако сме я чули от приятел.

И така... Какво прави лидерите на мнение такива? На кратко - техните ценности, компетентност и това до колко хора може да достигне тяхното мнение. Все пак те предават своите становища до другите в определена група, а не до всички. Тези групи се определят от интересите, пола, възрастта и конкретната тема. Едва ли някоя дама би предпочела блог на футболни фенове пред форум като BG-Mamma.

Още по темата можете да научите на Конференция “Продавай Дигитално” 2011, която ще се състой на 6 -7 октомври 2011 в Интер Експо Център - София.

В програмата на конференцията са включени теми за успешният уеб дизайн, прозурматорите, маркетинг на харесването, оптимизация и копирайтинг за повече продажби. Ще бъде засегнат и въпросът за създаване и развиване на успешни Facebook страници и как да постигнем лидерство чрез съдържание, а организатор на семинара е фирма Web and Events.


Последвайте канала на

Novini.bg
890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини