Twitter ще предупреждава за природни бедствия

  • 26 септември 2013 15:34

  • 1016
  • 0
Twitter ще предупреждава за природни бедствия
©

Twitter официално представиха нова услуга на име Alerts, която позволява на различни агенции да доставят "акуратна информация от достоверни организации" по време на различни видове бедствия. Сред въпросните агенции са пожарни, полицейски участъци или дори правителствени агенции.

Разбира се, само оторизирани агенции ще имат право да използват новата услуга. Дори те трябва да опират до Alerts само в спешни случаи или особено кризисни ситуации. При някакъв тип природно бедствие, например, местни агенции биха могли да използват Alerts, за да уведомяват потребителите на Twitter за най-близо намиращата се чиста вода и за други ресурси.

Само хора, които са избрали да получават подобни съобщения от конкретните агенции ще ги получават. В потока с туитове те ще бъдат отбелязвани с малка оранжева камбанка сигнализираща "аларма". Тази камбанка ще привлича вниманието на потребителите и ще прави съобщението видимо по-различно от останалите.

В момента услугата е достъпна единствено в Съединените американски щати, Япония и Корея, но от Twitter планират да я предоставят и в повече държави с течение на времето. На официалната страница Alerts към Twitter може да се открие пълния списък с агенции, които участват в програмата на социалната мрежа, пише www.kaldata.com.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини