Хакери атакуваха сайта на Блекбъри

  • 10 август 2011 21:44

  • 1170
  • 0
Хакери атакуваха сайта на Блекбъри
©

Хакерска групировка атакува сайта на компанията за смартфони Блекбъри след като тя обяви готовност да съдейства на полицията
при разследването на размириците във Великобритания, съобщи Би Би Си.

Групировката Тийм Пойзън (Team Poison) пусна съобщение на страницата на сайта, в което заплашва фирмата, че ще оповести имена, телефони и адреси на нейни служители, ако тя предаде потребителски данни на властите.

Смята се, че някои мародери са координирали движенията си чрез услугата за незабавни съобщения на Блекбъри.

В посланието Тийм Пойзън подчертава, че не подкрепя нападенията над невинни хора и магазини при размириците. "Ние напълно подкрепяме участниците в безредиците, които нападат полицията и правителството", уточняват обаче хакерите.

Според тях ако Блекбъри даде информация за свои клиенти на полицията, е възможно невинни хора да бъдат задържани, "защото са били на неподходящо място в неподходящ момент и притежават Блекбъри".

По закон британската полиция може да поиска данни от частни мобилни телефони, когато тази информация е свързана с престъпна дейност.

Випусникът от Кеймбридж и сегашен координатор на учебната дейност в Лондонския университет Джейкъб Бард-Розенберг започна да раздава съвети чрез Туитър на британските погромаджии как да избягват арестуване и дава телефони на добри според него адвокати ако се стигне до задържане, предаде ИТАР-ТАСС.

Бард-Розенберг препоръчва на участниците в уличните безредици да се маскират по-обстойно, а не просто да носят качулки. Ако някой от тях се види на снимките, които публикува Скотланд ярд, трябва да се отърве от попадналите в кадър свои дрехи и да промени външността си.

Освен това Бард-Розенберг разпространи телефони на юридически фирми в случай, че някой има нужда от правна защита.

В свое оправдание Бард-Розенберг посочва, че иска стотиците задържани през последните дни заподозрени да получат добра юридическа помощ. Същевременно 26-годишният служител на Лондонския университет отказа да осъди действията на мародерите.

"Не защитавам никого, но много зависи от това какво и защо грабят" каза той, без обаче да прави разлика между тези, "които не си дояждат" и тези, които ограбват магазини за обувки.

Последвайте канала на

БТА
1170 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини