Краят на Слънцето ще се съпровожда с фойерверки

  • 10 август 2011 15:03

  • 4038
  • 2
Краят на Слънцето ще се съпровожда с фойерверки
© Internet

Краят на света все пак ще дойде, но ... след около пет милиарда години. Именно тогава ядрото на нашето Слънце ще се лиши от водород и светилото ни ще се превърне в червен гигант. Постепенно от него ще остане само едно ядро-бяло джудже.

Този процес неотдавна бе моделиран от Димитрий Верасо и неговите колеги от университета в Кембридж, съобщава Правда.ру. Но нека да направим уговорката-не трябва всичко това да се приема толкова опростено.

Взривът на Слънцето няма да стане за един час, а ще стане в резултат на дълги и сложни процеси. Пък и това ще се случи в много далечно бъдеще, когато човечеството, може би, вече ще е напуснало Земята. Това не означава, че задължително човешката раса е загинала, а възможно е да се е преселила на други планети, а защо не и в други галактики.

Така или иначе нашите потомци няма да стоят със скръстени ръце, за да наблюдават катастрофата на Слънцето и сигурно ще бъдат подготвени за това. За „отслабването" на светилото ни и превръщането му в червено джудже ще са необходими сто хиляди години. Това, според астрономическите мерки, е доста кратък срок. И едва ли за това време планетата ще успее да се освободи от орбитата си.

Според научните прогнози, около 20% от кометите на облака Оорт ще бъдат изхвърлени в междузвездното пространство. Навярно, за страничния наблюдател това би изглеждало като огромен фойерверк. Но едва ли някой ще има време да наблюдава за „прощалния салют" отстрани-с това, може би ще се заемат обитателите на други отдалечени звездни системи.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.29 | 20:56

2
hah bitch please nie nqma da dojiveem do 22 vek hahahahah olelele pak te za slunceto mi govorqt to do 10 godini sha e 60 gradusa ili -60 prez denq i noshta nie shte umrem prosto burzo zaradi shibanite vi koli maika vi deiba
Лифе

2014.11.29 | 20:55

1
Взривът на Слънцето няма да стане за един час, а ще стане в резултат на дълги и сложни процеси. Пък и това ще се случи в много далечно бъдеще, когато човечеството, може би, вече ще е напуснало Земята. Това не означава, че задължително човешката раса е загинала, а възможно е да се е преселила на други планети, а защо не и в други галактики --- "Това всичко което е написано по горе е всичко много много вярно " 1 . Пък и това ще се случи в много далечно бъдеще, когато човечеството, може би, вече ще е напуснало Земята. ......... 2. .....Преселила на други планети, а защо не и в други галактики. ----1 -" Да това и ще се сбъдне напускането на тази Земя ще е към края на 2012 година" ---2. "А преселването и няма да бъде на други планети, а не и в други галактики. А в друг космос , вселена която е много , много голяма от тази вселена и се намира извън тази вселена " 3. -- " А най-голямата Катастрофа на Слънцето ще бъде когато човечеството е вече се е преселило в другата вселена -- По точно с една дума е ( doomsday , краят на тази вселена ) 4.--- А За „отслабването" на светилото ни и превръщането му в червено джудже . " Хората на това всичко ще наблюдават от другата вселена и то без никакъв страх " " Това всичко ще стане със силата на Положителната Енергия "

Добави коментар

Водещи новини