Disney разработва технология, която превръща човешкото тяло в тонколона

  • 16 септември 2013 14:32

  • 1782
  • 0
Disney разработва технология, която превръща човешкото тяло в тонколона
©

Човешкото тяло е уникална по своето устройство и функция система. То е способно на какво ли не, но телепатията е сред похватите, които все още остават само теоретични.

Не и според Disney Research, отделът за проучвания на Disney. Той е създал прототип на технология, която практически превръща човешкото тяло в тонколона.

Концепцията се казва Ishin-Den-Shin и е кръстена на името на японска мантра, която в буквален превод означава "каквото мисли съзнанието, сърцето го предава". Тя символизира идеята за комуникация между хората без говор.

Технологията изглежда доста семпла. Сигналът се записва от обикновен микрофон. Записът се трансформира в недоловим сигнал посредством специален усилвател и компютър.

Този сигнал се изпраща по тялото на човека, който държи микрофона. Разбира се, при завършен вид на технологията сигналът ще може да се изпраща и посредством други устройства, до които човекът има допир, включително и да препредава предварително записани послания.

След това първият човек трябва да докосне ухото на слушателя. В този момент се създава впечатление, че пръстът шепне в неговото ухо.

Сигналът продължава да преминава през тялото на първия човек, докато той държи устройството. Това позволява на няколко души да формират верига и да си препредават посланието само чрез допир.

От Disney засега не дават подробности дали имат намерение да използват комерсиално технологията. Компанията не дава и особено много примери за възможни употреби на подобна система освен споделяне на тайни или скриване на съобщения в обикновени предмети, което вероятно би било интересно по време на рекламни кампании и промоции.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини