Samsung представя умния си ръчен часовник

  • 04 септември 2013 09:13

  • 6072
  • 1
Samsung представя умния си ръчен часовник
©

Днес Samsung ще представи своя умен ръчен часовник Galaxy Gear. Устройството, за което се говори още от пролетта на тази година, със сигурност ще предизвика множество дискусии в технологичния свят.

Всъщност голяма част от детайлите за него вече са известни, което намалява до известна степен ефекта на изненадата. Освен ако Samsung не предвижда сериозна изненада, но това не изглежда толкова вероятно, пише dnevnik.bg.

Очаква се Galaxy Gear да разполага с 2.5- до 3-инчов OLED дисплей, който ще показва пълния спектър цветове. Устройството ще използва Android 4.3 с интерфейс на Samsung. Корейският производител ще популяризира и своя магазин за приложения чрез допълнителен софтуер за часовника.

Основните функции на Galaxy Gear ще бъдат като допълнение на смартфона. Операционната система няма да разполага с някои функции като клавиатура и интернет браузър например. Нито поддръжка на WiFi и други ненужни компоненти. Часовникът ще се свързва със смартфона посредством Bluetooth и NFC, като ще показва съобщения от него на екрана си.

По-голямата част от функциите на часовника ще са достъпни след инсталиране на допълнително приложение на Samsung. Очаква се то да се предлага само за устройства на производителя. Въпреки това основните възможности на Galaxy Gear ще могат да се използват от притежатели на други Android устройства и дори iPhone.

Освен това Galaxy Gear ще разполага с вградени камера и микрофон. Устройството ще разчита на двуядрен 1.5GHz процесор Exynos 4212 на Samsung, както и видео процесора AMR Mali-400 MP4, който се използва и от популярния смартфон Galaxy SII. Оперативната памет вероятно ще е 1GB, а батерията на устройството ще осигурява до 10 часа работа при активно ползване и около 24 ч при по-леки натоварвания.

Дебют почти със сигурност ще направи и третото поколение на смартофна Galaxy Note. Смартфонът вероятно ще бъде показан преди Galaxy Gear, защото няма да е изненада, че часовникът ще привлече основната част от вниманието и коментарите. Galaxy Note 3 вероятно ще разполага с по-голям дисплей от 5.5-инчовия на сегашното поколение, като според TechRadar се очаква дисплеят всъщност да е между 5.9 и 6.3 инча, като последните данни сочат повече за 5.6-инчов модел.

Хардуерът на устройството ще бъде сходен с този на флагмана Galaxy S4. Очаква се Note 3 да се предлага с 8-ядрения процесор Exynos 5 Octa на Samsung, както и 3GB оперативна памет, 13МР вградена камера, допълва онлайн изданието SamMobile. Разбира се, смартфонът ще разчита на Android, като няма да е особена изненада, ако се използва версията 4.2.2, а не 4.3.

Силно вероятно е Samsung да представи и поне един нов таблет. Но на фона на Galaxy Gear и Note 3 той не получава особено внимание и няма много информация за него.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6072 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
nqkoi si

2013.09.09 | 02:26

1
Поредната ненужда джиджавка за която ще се изхарщат сума и пари.

Добави коментар

Водещи новини