Skype прави 3D видео разговори

  • 29 август 2013 16:33

  • 1835
  • 1
Skype прави 3D видео разговори
©

Skype скоро може да ни предложи провеждане на 3D видео разговори. Технологията се разработва от няколко месеца. Тя ще бъде тествана, за да се предвиди до колко би била приложима сред потребителите. 

"Трябва да добавим няколко камери към компютъра ви, да ги настроим правилно и да ги насочим в подходящите ъгли. Направили сме го в лабораторията и гледаме към екосистемата от устройства и техните способности, за да вземем решение дали да изведем технологията на пазара", заяви пред Би Би Си вицепрезидентът на корпорацията Марк Жилет.

Основният проблем е спадът на интерес към 3D устройствата от страна на потребителите. Спортният канал ESPN наскоро обяви, че ще преустанови излъчването на своя 3D канал. Същото ще направи и Би Би Си през ноември т.г.

Според Жилет интересът към триизмерното видео ще се завърне, когато са готови екраните, които могат да предават подобно съдържание без необходимост от използването на допълнителни очила или аксесоари. Той обаче смята, че ще минат още "няколко години", преди това да се случи, и същевременно ще трябва да се подобрят и камерите, които могат да заснемат подобно видео.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1835 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.20 | 13:31

1
MS - достатъчно!

Добави коментар

Водещи новини