AT&T ще ограничи скоростта на връзката на най - големите си интернет потребители

  • 02 август 2011 10:19

  • 1280
  • 0
AT&T ще ограничи скоростта на връзката на най - големите си интернет потребители
© интернет

Американският мобилен оператор AT&T ще ограничи скоростта на връзката на потребителите си, които използват най-много мобилен интернет, съобщава "Уошингтън пост".

Мерките ще засегнат около 5% от клиентите на компанията с планове за неограничен трафик и ще влязат в сила от 5 октомври тази година. От юни тази година AT&T не предлага планове с неограничен интернет трафик за новите си абонати.

Все още не е ясно които са потребителите, които влизат в споменатите 5%, както и какви точно са критериите за ограничаване на скоростта на връзката. Ходът е поредният на американски мобилен оператор, който се опитва да органични въздействието на смартфоните върху огромното количество трафик, което минава през мрежите на телекомите.

AT&T не е единственият американски телеком, който се опитва да органични потреблението на интернет в мрежата си. През ни T-Mobile обяви, че ще въведе таван на скоростта за потребителите на неограничените си планове, които достигнат месечен трафик от 5 гигабайта. През миналия месец Verizon обяви, че спира да предлага неограничен интернет за потребителите си. За момента единствено Sprint Nextel се въздържа от подобен ход.

Потребителите на AT&T генерират средно 360 мегабайта интернет трафик на месец.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1280 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини