Мъжете не могат да пишат на жените в еврейския "Фейсбук"

  • 29 юли 2011 09:43

  • 3411
  • 4
Мъжете не могат да пишат на жените в еврейския "Фейсбук"
© Интернет

Една от съществените разлики при нея е, че разделя потребителите по полов признак.

Мъжете не могат да пишат на жените, нито да разглеждат техните снимки, както и обратното.

Виртуалното разделение отразява вече съществуваща практика сред общността в редица случаи - в синагогите, на сватби или други публични събития, където мъжете и жените са разделени.

По своя дизайн, новото място за споделяне наподобява "Фейсбук"
. Освен разделението по полове, съществена разлика е и забраната за поставяне на рекламни банери и линкове. "Хората, които ги е страх от Бога, както и тези, които ги е грижа за образованието на децата им, не могат да търпят рекламите и изображенията, с каквито е пълен "Фейсбук". Това казва Яков Суис - един от основателите на социалната мрежа.

Във FaceGlat (Glatt е термин, използван за сертифициране на кашерна храна) може да се влиза директно и от "Фейсбук". Към момента потребителите в женската част на мрежата наброяват около 500, а в тази на мъжете - 600. След като "Дневник" се опита да направи регистрация в мрежата, стана ясно, че е възможно жена да се регистрира като мъж и обратното.

Израелският уебсайт Ynetnews.com съобщава, че създателите на FaceGlat предвиждат промени за предотвратяване на регистрацията под друга самоличност и пол.

Последвайте канала на

3411 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Crowz

2012.08.13 | 19:43

4
Какъв е смисъла жени и мъже да нямат контакт ? Извода е следния : Евреите са педали,а еврейките-лесбийки :|
Българан

2012.08.13 | 19:43

3
"...стана ясно, че е възможно жена да се регистрира като мъж и обратното..." Тия ще ме скъсат от смях. Вие какво очаквахте? Социалната им мрежа да ви направи ДНК анализ, или като е еврейска Богът да се намеси и да изключи компютъра. Ама и тия ортодокси как си създават децата като се разделят така старателно. Но за голяма част от рекламите са прави.

2012.08.13 | 19:43

2
После арабите били изостанали? Вижте първо любимците на запада какво правят...
Яни

2011.08.09 | 23:07

1
Не бъркай арабите с евреите

Добави коментар

Водещи новини