Българин направи новия Facebook

  • 08 март 2013 06:39

  • 2604
  • 1
Българин направи новия Facebook
©

България май че наистина е техническа нация. Поредното доказателство е появата на бял свят на спряганата за конкурент на Facebook платформа Huud.

Системата представлява напълно безплатно мобилно приложение за Android и iPhone и с няколко думи може да се опише като новата, съвременната седянка по комшийски, пише в. "Монитор".

Идеята се заражда преди години в главите на двама българи – Нина и Христо.  Програмата е особено полезна на тези от нас, които непрекъснато сменят работата или жилището си и трябва бързо да свикнат с новото обкръжение. Трябва само да инсталирате Huud и да посочите квартала, в който се намирате. След това автоматично ще видите информация за хората около вас. Създателите на платформата я определят като съвременно средство за интеграция на заетите хора в собствената им среда във време, в което да знаеш името на съседа си е екзотика.

Подобна програма е особено полезна в кооперации, в които е почти невъзможно да познавате всичките си комшии, или пък в големи квартали и предлага лесен начин за сближаване и взаимопомощ.„Лесно е, като имаш пари. Опитай се да го свършиш без пари.” Тези думи стоят в основата на създаването на Huud заедно с историята за семеен приятел на Нина и Христо, който решава да си отвори малък ресторант. С помощта на комшии – един за боядисването, друг за дървенията, трети за декорациите, той успява за нула време и почти без пари да спретне местенцето. А после чрез същите тези съседи го популяризира. И така отново стигаме до идеята, че не само приятелите и роднините могат да ни помагат и подкрепят.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.19 | 01:35

1
Дрън-дрън, много хубави неща има измислени от българи и в България, но никога няма да се наложат нито по света, нито в България. Причини търсете в нихилизма на българите и в българофобията на останалия свят.

Добави коментар

Водещи новини