Google и Facebook дават свои Нобели по $3 млн.

  • 21 февруари 2013 08:00

  • 1432
  • 0
Google и Facebook дават свои Нобели по $3 млн.
©

"Аристократите" на Силициевата долина - основателят на Facebook Марк Зукърбърг, съоснователят на Google Сергей Брин и инвеститорът Юрий Милнер, раздадоха награди за открития в областта на борбата с тежките болести и удължаването на човешкия живот, предаде в. "Гардиън".

Вчера бяха оповестени имената на първите 11 носители на наградата Breakthrough ("Пробив"), които ще получат по $3 млн. Наградата е далече по-солидна от Нобеловата, която възлиза на $1,1 млн., пише в. "Телеграф".

"С картирането на човешкия геном се очаква значителен прогрес през следващите 10 или 20 години, затова смятам, че времето за поощряване на талантите в науката е настъпило", заяви Милнер, един от най-големите инвеститори в интернет и социалните мрежи.

Той убедил съмишлениците си Брин и Зукърбърг да се присъединят и да създадат премия за насърчаване на новото поколение молекулярни биолози и генетици.

Много от наградените, които са от САЩ, Япония, Италия и Холандия, бяха шокирани от фантастичните суми.

51-годишната невроложка Корнелия Баргман в началото не повярвала на новината: "Помисли, че става дума за шега или някаква измама от рода на нигерийските пирамиди. Най-сетне ще мога да поправя колата си".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1432 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини