Старостта е заболяване, лечимо

  • 23 януари 2013 13:19

  • 5240
  • 4
Старостта е заболяване, лечимо
© Булфото

Старостта следва да се смята не за нормално състояние на организма, а за патология. Основна роля в този процес играят жлезите с вътрешна секреция. Това твърди известният румънски учен Константин Пархон в монографията „Възрастова биология” – резултат от дългогодишните му изследвания, пише megavselena.com.

След продължителни клинични изследвания и експерименти академик Пархон е определил ролята на всяка ендокринна жлеза в процеса на стареене и е стигнал до извода, че старостта може и трябва да се лекува.

За лечението на старостта Прахон използва екстракти от тимусната и щитовидната жлеза, от епифизата, надбъбречната жлеза и редица други средства, включително витамини Е, В и новокаин, който той нарича витамин H3.

В последните години тези изследвания са получили широко разпространение. Така проф. Ана Аслан от Института по борба със старостта (Румъния) експериментира със 110 души на преклонна възраст, които живеят в местния стационар. Всички те преминават през различни курсове на лечение с хормони, витамини, екстракти от жлезите, вани със сода и новокаин. Ето някои резултати от уникалната работа.

Проф. Аслан едва ли не с ужас припомня какво тягостно впечатление й направило посещението в дома на възрастните: „Наблюдавахме безпомощност и дълбоко униние; в дългите коридори се разнасяше чукане на патерици и бастуни.” Сега старците от този приют се намират под грижите на нейния институт. И станало чудо – в коридорите настъпила тишина – не останали пациенти, които да ходят с бастуни или патерици!

Хората, загубили някога човешкия си облик, активно се избавяли от явленията, съпътстващи старостта. А ако възрастният човек има добра памет, нормални слух и зрение, гладка кожа, то може ли това да се нарече старост?

Изследванията в института са насочени към лечението на старостта. Учените имали възможност да работят с повече от сто възрастни пациенти. Преди всичко било изследвано физическото им състояние от гледна точка на клиничните, физиологичните, биохимичните и хематологичините показатели. След това им било предписвано лечение с хормони, витамини, екстракти от различни тъкани и дори въглеродни вани. Най-добри резултати, да си го кажем направо – уникални, – били постигнати с въвеждането на новокаин.

Поразителни резултати

Новокаинът е открит през 1905 г.; до около 50-те години на ХХ век той се е прилагал само за обезболяване при хирургични операции и в качеството на лекарство при различни заболявания – например при лечение на ревматизъм и нарушено кръвообращение. Така използването на баналния новокаин при старците от дома, според лекарите, значително подобрило общото им състояние – патологичните явления, присъщи за болестта на Паркинсон (треперене на ръце и крака), недостатъчна гъвкавост на тялото, значително намалели. Освен това се подобрили вниманието и паметта им. Опитите върху мишки само потвърдили действието на това средство – козината на животните придобила предишния си блясък, увеличило се теглото им…

Румънските специалисти се съсредоточили върху продължителното лечение с новокаин при двайсет и пет възрастни хора. В продължение на две години никой не починал, макар че сред тях имало хора на възраст от 60 до 92 години, страдащи от сериозни заболявания на сърцето, нервната система, атеросклероза и паркинсон; някои били инвалиди.

„Побеждаваме старостта”


Всичко това са красиви думи, без примери как да повярваме в чудодейността на новоизобретената терапия. А те са такива.

Когато пациентката В. потъпила в Института по борба със стареенето, тя била на 92 години. Била прегърбена от възрастта на тялото, лицето й било сбръчкано, очите й – помътнели, ръцете й треперели, вените й били изпъкнали, косите – посивели, зрението и слухът й били лоши, кожата на лицето и ръцете й била покрита с многобройни петна, появяващи се със старостта, паметта – отслабена – не помнела дори имената на децата си. Кръвното налягане – 220 на 115. И изобщо не можела да се сгъне…

Изминали шест години и В. не е по-малко гъвкава, отколкото била на младини, отново чува добре и може да шие без очила. Очите й са необичайно живи за нейната възраст. Сред болните, наблюдавани в института, тя се отличава със своята жизнерадост, веселост и бодрост. Признаците на старостта изчезнали от лицето й, веждите потъмнели, кожата станала гладка, мускулите – гъвкави. Тя сама се грижи за своя тоалет, почиства стаята си и ходи сама на разходка из града. Косата й се възстановила 90%, белите коси частично придобили предишния си цвят.

„Възможно е да узнаваме само от книгите, че преди хората са се залежавали в старостта”, отбелязва проф. Аслан.

Независимо че сега В. е на 97 години, тя се чувства напълно здрава. Организмът й се подмладил. След лечението тя качила 4,5 килограма, кръвното й спаднало до 190 на 100.

Още един случай. Пациентката Х., самотна жена, била на 64 години, когато се озовала в института. Тя имала глаукома на двете очи, което действало потискащо на настроението й. Страдала от безсъние и спяла не повече от 2-3 часа на денонощие. Парализа я приковала към леглото. Кръвното й налягане било много високо, паметта – влошена. За да се излекува парализата й, било достатъчно да се проведе курс с инжекции новокаин. Силата на мускулите постепенно се увеличила, паметта се подобрила. Тя отново започнала да спи по 7-8 часа. Косите й престанали да падат. Х. се подмладила. Приискало й се да работи и сега се труди като фелдшер.

Няколко думи за най-стария пациент на проф. Ана Аслан. Тове е М., на 109 години. Някога той бил пристанищен работник, а в института го довели от дома за престарели в дълбока депресия.

„Достатъчен беше бегъл поглед – спомня си Аслан, – за да се досети човек за възрастта му – абсолютно бели коси, треперещи ръце, съсухрена и сбръчкана кожа, липса на гъвкавост на тялото… Мисленето му беше забавено. Той почти нищо не помнеше. Не можеше да излезе от стаята без помощ…”

И какво мислите се е случило с него след тригодишно пребиваване в института? Х. се разхожда по двора или из близките улици и никога няма да повярвате, че е на 109 години. Оживен и бодро настроен, той обича да разказва за своята младост. Паметта му се възстановила, кожата изсветляла и се опънала, а косите му са със същия цвят, както на младини.

Витамин H3

Днес от 180 старци, намиращи се в Института за борба със старостта, около 125 преминават курс на лечение с новокаин. Амбулаторно или вкъщи, под наблюдението на лекарите, профилактично се лекуват 1017 души на възраст от 45 до 50 години. Методиката на лечението се състои в следното – три пъти седмично на пациентите се инжектира 2-процентов разтвор на новокаин. Курсът продължава четири седмици. След десетдневно прекъсване лечението се възобновява. Новокаинът действа благотворно дори при лечение на язва на стомаха, нарушена пигментация на кожата и косопад.

В хода на терапията при болните се наблюдава укрепване на централната нервна система, което се изразява в повишен интерес към живота, работата, околната среда. Освен това новокаинът влияе на жлезите с вътрешна секреция и регулира тяхната дейност.

Накрая, новокаинът има особено свойство – той се превръща в организма в две химични вещества, едното от които е аминокиселина, наречена витамин H1 (или H2). Витаминизиращото действие на новокаина, поясняват учените, се отразява във възбуждане на стомашната бактериална флора, която подпомага създаването на жизненоважни вещества в организма.

На влиянието на новокаина се приписва и възстановяването на умствените способности, увеличаването на мускулната и физическата сила и нарастването на съпротивата срещу стареенето. За да се подчертаят витаминизиращите свойства на новокаина, изследователите предлагат той да се нарича витамин H3.

Последвайте канала на

5240 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Nas

2014.04.01 | 08:14

4
Витамин H3 (Неме Занимавай) hahah

2014.04.01 | 08:13

3
глупостта лечима ли е?

2014.04.01 | 08:13

2
оооо мерси ПО ДОБРЕ ДА СИ УМРА МЛАД ОТКОЛКОТО ОБЕЗГЛАВЕН СЛЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ КАТО МЕ ПОМОЛЯТ НАЙ УЧТИВО ДА ПРИЕМА ИСЛЯМА. НЕ ЗА ДРУГО ОТ СРАМ ДА НЕ МИ СВАЛЯ ГАЩИТЕ АКО ПРЕДАВАТ ДИРЕКТНО ПО КАНАЛ 3

2014.04.01 | 08:13

1
Живота е смъртоносна болест, предавана по полов път. На кой колкото му е писано...

Добави коментар

Водещи новини