Разработиха скиорски очила с вграден GPS приемник

  • 06 януари 2013 09:30

  • 1045
  • 0
Разработиха скиорски очила с вграден GPS приемник
©

Компанията Zeal Optics вече предлага цяла нова гама скиорски очила, които използват модерни технологии. Портфолиото е разделено на две основни групи – очила с вградена видео камера и очила с вграден GPS и допълнителни сензори.

Вторите са значително по-интересни, тъй като ще представят подробна статистика за последните спускания. В нея ще се съдържа информация за височината, изминатата дистанция, средна и максимална скорост и др.

Дори ще може да се измерват скокове, температурата и други статистики. Данните могат да се извличат до компютър или друго устройство чрез Bluetooth връзка, пише dnevnik.bg.

Вътре в самите очила е поместен миниатюрен дисплей, който ще показва статистиките в реално време. За сметка на това цените на очилата са доста високи, като най-евтините започват от $399.

Другата гама не разполага с възможности за създаване на подобни статистики. Вместо това е насочена към тези, които предпочитат да записват приключенията си на лента.

Очилата от тази гама са оборудвани с 8MP сензор за снимки и възможност за запис на HD 1080p видео. Има възможност както за автоматичен запис, така и за ръчен, който да прави снимки в избраните от вас моменти.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1045 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини