Ползваме Google Maps без интернет

  • 08 юли 2011 17:50

  • 4051
  • 0
Ползваме Google Maps без интернет
©

Ако се запътят към едно или друго място ползвателите вече ще могат по-рано да поръчат съответната карта и да я запишат на своето устройство, съобщават от компанията. За това е нужно да работят с версията 5.7 на програмата Google Maps.

Функцията се намира в раздел "Лаборатория Google". Необходимо е и разширение "Карти за самостоятелно (автономно) използване”.

В този случай на смартфона ще се запази само избраната карта. Фотографии от спътници и обемни изображения в офлайн режим няма да бъдат достъпни. Освен това особеното е, че картата ще се запази на устройството само в продължение на 30 дни, след което ще се изтрие.

Тези функции ще бъдат в полза на пътешествениците, които се отправят на места, където няма мрежи, или на такива, които не желаят да ползват интернет в роуминг.

От известно време Google Maps поддържа кеширане на информацията, което позволява предварителното изтегляне на карти за определен район (много удобно в роуминг за избягване на допълнителните такси за данни), но без възможност за търсене, ако нямате работеща връзка с интернет.

Все пак тази екстра още е далеч от офлайн услугите за навигация, които предлагат компании като NDRIVE, CoPilot и Garmin.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини