Instagram ще споделя потребителска информация с Facebook

  • 17 декември 2012 21:47

  • 1500
  • 0
Instagram ще споделя потребителска информация с Facebook
©

Instagram обяви, че променя политиката си за управление на личните данни на потребителите. Популярната платформа за споделяне на снимки ще обменя информация с базите данни на Facebook и останалите компании, които са притежание на социалната мрежа. Това съобщиха от Instagram в официалния си блог.

Промяната влиза в сила от 16 януари 2013 г. Считано от тази дата, данните на потребителите, които имат Instagram акаунти, ще могат да се използват и от всички компании, които са собственост на Facebook, пише dnevnik.bg.

В това са включени както снимките и съдържанието, което публикуват, така и системна информация като "бисквитки", използвани устройства, местоположение и др. От Instagram твърдят, че данните ще се използват само за подобрение на услугите.

Компанията изрично уточнява, че "нищо не се променя относно собствеността на снимките на потребителите и кой ще има право да ги вижда". Вместо това тя обявява, че информацията ще се използва за защита от спам и злоупотреби.

"Няма да променяме основните функции на приложението, което познавате и обичате", се казва още в публикацията на Instagram.

Смяната на политиката на Instagram е резултат от приетите през миналата седмица промени в начина на управление на Facebook. Тогава потребителите на социалната мрежа гласуваха отмяна на гласуването на предлаганите занапред промени във Facebook и за разрешаване на споделянето на потребителска информация между компаниите, които се притежават от социалната мрежа.

Промените бяха приети, въпреки че 88% от гласувалите бяха против тях. До тази развръзка се стигна след като по-малко от 30% от активните потребители на Facebook взеха участие в гласуването. Своя вот дадоха по-малко от 700 хил. души, а за активни потребители на социалната мрежа се смятат малко над 1 млрд. души.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини