Чакането свърши. Ето го SLS AMG Black Series ... в жълто (галерия)

  • 09 ноември 2012 20:20

  • 2171
  • 1
Чакането свърши. Ето го SLS AMG Black Series ... в жълто (галерия)
©

Видяхте ли, че не лъжем? Чакането свърши. Това е Mercedes SLS AMG Black Series.

Германците обаче лъжат с името, защото новата им суперкола е в жълто. Ще го преживеем, защото е по-лека, мощна и аеродинамично подобрена. Това означава красива или поне в нашите очи. Как по-добрата аеродинамика се възприема от мозъците ни като красота?

Галерия на жълтата суперкола.

Нищо, връщаме се на мощността. Тя е конкретна, измерима, чува се дори само с едното ухо.

Досега тя беше 591 кс, сега звучи повече като 631 кс. При въртящия момент също има изненада, но неприятна. Той е загубил малко от силите си, това е нормално при търсенето на максимална мощност. От 648 той е паднал до 634 Нм.

За атмосферен двигател скокът е лъвски. Работният обем на V8 остава 6.2 литра. Магията правят новите, по-агресивни разпределителни валове, новата всмукателна система, по-високата степен на сгъстяване, подобреното охлаждане на маслото и водните радиатори.

Както споменахме в началото, Mercedes SLS AMG Black Series е отслабнал. Направил го е с цели 70 кг, основно от изпускателната система и многото карбон. Тя е по-лека от старата версия с 13 кг, след като изцяло е изработена от титан. Общото тегло пада до 1550 кг. Яко.

С повечето мощност и по-малко килограми ускорението от място до 100 пада с 0.2 сек. и се изпълнява пред публика за 3.6 сек. Максималната скорост е измерена при 315 км/ч. Никой не го интересува, но средният разход е 13.7 л/100 км. Няма нужда да споменаваме, че няма човек от нашата планета, който да го постигне. Затова пък вредните CO2 емисии са 321 г/км.

Накрая SLS AMG Black Series се оказа и по-широк. Отпред с 20 и отзад с 24 мм, което идва от обновеното окачване и новите джанти с 20 инча размер. Те са суперлеки и са изработени от кован алуминий. Отново като опция се предлагат и зловещи керамични дискове, които могат да изкарат очите от орбитите при спиране.

От Mercedes все още не са обявили точна цена, но се очаква SLS AMG Black Series да струва около 240 хиляди евро.

Последвайте канала на

Веселина Кирова
2171 1

Коментари 1

Добави коментар
Щастливеца

2012.11.18 | 15:50

1
Пу, за мен !

Добави коментар

Водещи новини