1755 коли са с поставени стикери за излизане от употреба в София през първото тримесечие на 2024 г

  • 23 април 2024 17:58

  • 2115
  • 1
1755 коли са с поставени стикери за излизане от употреба в София през първото тримесечие на 2024 г
© pixabay

1755 моторни превозни средства са стикирани на територията на Столична община, които отговарят на критериите за излязло от употреба моторно превозно средство. Това показват данните на комисията от екипи на Столичен инспекторат и служители на съответните районни администрации на територията на Столична община, съобщават от пресцентъра на общината.

За тези автомобили тече тримесечен предупредителен срок, в който те трябва да предприемат действия по преместването или собствениците им сами да ги предадат за рециклиране. Ако след този период не бъдат взети мерки по доброволно премахване на колите, се пристъпва към принудително репатриране, което се извършва на площадки за разкомплектоване.

Голям дял от установените коли не са със софийска регистрация, което обаче не е предпоставка за забавяне на процедурата. Тя се прилага по един и същи начин за всички установени излезли от употреба автомобили, независимо от регистрацията.

Репатрират изоставени автомобили в "Изгрев" и "Слатина"

Принудително преместените коли на площадки за разкомплектоване през същия отчетен период са 160. Най-голям брой стикирани и преместени негодни за употреба коли са в районите: „Люлин", „Красно село", Младост", „Изгрев", „Искър", „Слатина"и „Илинден", уточнява 24 часа.

От общината напомнят на собствениците на тези превозни средства да не чакат административната мярка, а да инициират сами преместването им. Изоставени на обществени места, колите често пречат на комуналните дейности по чистота, свободното преминаване на пешеходци или стават обект на замърсяване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2115 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:10

1
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­­и­­ ­­­м­о­­м­и­­ч­­е­­­т­а­­ ­­в­­­и­­­ ­о­­ч­­­а­­­к­в­а­­­т ­-­­ X­­1­­­8­.­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини