"Форд" изтегля близо 1,9 млн. превозни средства за техническа проверка

  • 24 януари 2024 16:41

  • 1773
  • 0
"Форд" изтегля близо 1,9 млн. превозни средства за техническа проверка
© Getty Images

Американската автомобилна корпорация "Форд" (Ford) изтегля в САЩ за техническа проверка близо 1,9 милиона автомобила от модела "Експлорър" (Explorer) с повишена проходимост, известни като Ес Ю Ви (SUV), предаде Асошиейтед прес.

Превозните средства трябва да бъдат проверени, тъй като елементи от тапицерията на подпорите на надлъжните греди (рейлинг), монтирани на покривите им, не са закрепени добре и може да изхвърчат в движение. Това може да създаде опасност за другите участници в движението, се посочва в документи, публикувани от американската Национална служба за безопасност на движението по пътищата. 

Ще бъдат изтеглени за проверка автомобили с повишена проходимост "Експлорър", произведени между 2011 и 2019 г. 

Продажбите на "Форд" на пазара в САЩ растат през 2023 г.

Решението на "Форд" идва на фона на разследването, което американските регулатори водят от миналия януари, след като са получили 164 оплаквания от страна на потребители. Канадските власти също провеждат разследване.

"Форд" обяви, че няма информация за катастрофи или за пострадали хора вследствие на проблема с тапицерията на подпорните елементи. Собствениците на "Експлорър", които подлежат на техническа проверка, ще започнат да бъдат уведомявани от 13 март, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1773 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини