"Тесла" спира временно производството в завода си в Берлин

  • 12 януари 2024 11:23

  • 1064
  • 2
"Тесла" спира временно производството в завода си в Берлин
© Pixabay

Американският производител на електромобили "Тесла" (Tesla) съобщи, че спира работата на завода си край Берлин за около две седмици заради проблеми по веригите на доставки, причинени от атаките на хусите в Червено море, предаде ДПА.

"Заради липса на компоненти сме принудени да спрем производството на автомобили в гигафабриката Берлин-Бранденбург между 29 януари и 11 февруари с изключение на някои подпроизводства", посочват от "Тесла". "Ще възобновим работата на пълен капацитет на 12 февруари".

Заради атаките на хусите много мореплавателни компании пренасочиха корабите си по по-дългия маршрут около Африка, което бави доставките, посочват от компанията.

Хусите: Ще продължим удряме свързани с Израел кораби в Червено море

Заводът на "Тесла" в Грюнхайде, близо до Берлин функционира от март 2022 г. В него работят около 11 500 души, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1064 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Електирчиките

2024.01.13 | 13:49

2
Не са все още толкова практични колокото двг то.Говаря от имате на хора които живеят в ,,развития Запад Германия, ние сме бедни още за коли над 40к лв.МАСОВО СЕ КУПУВАТ ДВГ А ЕЛ.ГИ ПОЛЗВАТ САМО ЗА ГРАДСКИ УСЛОВИЯ И ПАЗАРУВАНЕ ДО БЛИЗКИТЕ ИМ МАГАЗИНИ.Т.Е НЕ ГИ ХАРЕСВАТ.ДАВАМ ПРИМЕР ОТ ГЕРМАНИЯ ДО БЪЛГАРИЯ СЕ ПЪТУВА 2-3ДНИ С ЕЛЕКТРИЧКАТА ЩЕ ПЪТУВАШ ОЩЕ 1 ДЕН ПОВЕЧЕ ЗАРАДИ ЧАКАНЕТО ПО ЗАРЯДНИТЕ СТАНЦИИ И ЗАРЕЖДАНЕТО КОЕТО ОТНЕМА ЧАСОВЕ!!!ТАКА,ЧЕ ЗЕЛЕНИТЕ ИДЙОТИ ОТ ЕСЕС ДА СИ ГО НАВРЪТ В Г...А!!

2024.01.12 | 12:34

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини